Barnkläder säljer bäst just nu på Tradera

När Tradera presenterar sin statistik för våren, är det barnkläder som säljer bäst i Örebro just nu. Damkläder second hand visar sig även vara fortsatt hett i Örebro.

– Våren är en av de bästa tiderna på året att rensa ut och se över vad man faktiskt har och inte längre behöver. Dessutom är det högsäsong på Tradera vilket ökar chanserna för att skrapa ihop en rejäl slant, säger Sofia Hagelin som är presschef på Tradera.

Just nu finns det 2,4 miljoner auktioner ute på sajten, vilket är en ökning med hela 14 procent mot föregående år under samma period. Under 2017 steg den totala försäljningen av barnkläder på Tradera med tio procent. Drygt 2,6 miljoner barnkläder bytte ägare under 2017.

– Jag tror att begagnathandeln fortsätter växa så starkt därför att allt fler tänker sig för innan man handlar – det bär emot att hela tiden köpa nytt, nytt, nytt, likadant drar man sig för att kasta bra grejer. Det är ju bättre om det får ett nytt liv i något annat hem. Återbruk är hett och rätt, säger Sofia Hagelin. Bland trendande kategorier i Örebro dyker både verktyg och mopedtillbehör vilket är ett tydligt vårtecken.

– Det är dags att rusta upp uteplatser och fordon som fått ställas undan under vintern och därför även ett hett säljläge för den som har sådana prylar hemma, säger Sofia Hagelin.

,