Matilda Ernkrans (S) ny gruppledare i Utbildningsutskottet

Matilda Ernkrans (S) blir ny gruppledare i Utbildningsutskottet efter Lena Hallengren, som utnämndes till statsråd förra veckan. Ny gruppledare i Miljö- och jordbruksutskottet blir Åsa Westlund.

Den socialdemokratiska riksdagsgruppen valde ikväll Matilda Ernkrans, 45 år från Hallsberg, till ny gruppledare tillika ordförande för riksdagens utbildningsutskott. Hon efterträder därmed Lena Hallengren som utnämndes till barn- äldre- och jämställdhetsminister i förra veckan. Matilda kommer närmast från rollen som ordförande i riksdagens Miljö- och jordbruksutskott.

– För mig känns det oerhört spännande att få kliva från en framtidsfråga, klimatet, till en annan, nämligen utbildning. Jag ser fram emot en tid där vi kan lyfta fler av de frågor som är avgörande för att vi får ett jämlikt kunskapssamhälle, säger Matilda Ernkrans.