Nu startar Nya Korpen Örebro – fotbollen på Rosta gärde spelas som vanligt

För en vecka sedan försattes Korpen Örebro i konkurs. Nu har Korpen Riks beslutat att starta en ny förening under arbetsnamnet ”Nya Korpen Örebro”.

– Vi börjar om från noll och bygger nu upp en stark och framtidssäkrad förening, säger Eva Bjernudd som är generalsekreterare på Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet. På så sätt kan vi också säkra kommande verksamheter.

Konkursen innebar bland annat att många korpfotbollsspelare som sett fram emot årets säsong blev oroliga för att seriespelet skulle ställas in. Även de lag som spelar futsal eller innebandy har uttryckt sin oro. Tack vare starten av den nya föreningen kommer exempelvis korpfotbollen på Rosta gärde att spelas precis som tidigare år.

– Vi har kallat till ett stort nystartsmöte i Örebro där vi bjuder in Korpens alla lag i fotboll, futsal och innebandy.  Vår förhoppning är att det blir stor uppslutning och att vi då kan möta människor som vill vara med att utveckla den nya föreningen, säger Eva Bjernudd.