Leveranstjänst on demand lanseras – privatbilister kör varorna

Nu lanseras den nya leveranstjänsten Sendoo i Örebro. Tjänsten matchar personer som vill skicka något, med privatpersoner som åker samma sträcka. På så sätt blir det billigare att skicka och bidrar samtidigt till färre transporter. Initialt satsas det stort på Örebro, som har bästa logistikläge och passar många av de vanligaste transportsträckorna.

– Vårt mål är att underlätta för människor. Ofta vill man få saker levererade, av en anledning eller en annan, men det är körigt att till exempel hyra släpvagn och ta tiden att åka med sakerna. Örebro är extra intressant för oss i startskedet. Det är en medelstor svensk stad med ett av landets bästa logistiklägen, säger Sandra Kinnmark, medgrundare av Sendoo.

Uppdraget läggs upp på Sendoos hemsida och Sendoos förare, som alltså är privatpersoner och inte anställda av Sendoo, plockar upp objekt längs med sin resväg. Priset för transporten kommer direkt och sedan kommer föraren och den som vill skicka något överens om villkoren.

– Det är både onödigt och framför allt krångligt för privatpersoner i Sverige att boka enskilda transporter. Med Sendoo kan man skicka otympliga saker från dörr till dörr, samtidigt som man utnyttjar den kapacitet som finns i form av fordon som redan rullar på vägarna, säger Sandra Kinnmark.

Sendoo drivs av Sandra Kinnmark och Sebastian Malmberg. Sandra Kinnmark är erfaren marknadsansvarig, med bakgrund hos bland andra matleveransföretaget Wolt. Sebastian Malmberg har bland annat många år som marknadschef på dejtingsajten Happy Pancake bakom sig, innan han tillsammans med Sandra Kinnmark grundade Sendoo.

Tjänsten finns tillgänglig i hela Sverige och det som styr om man kan använda sig av den är helt enkelt om det finns några förare som passerar ens stad. Med det som fokus hamnar Örebro speciellt bra till, då det ligger mellan Stockholm och Göteborg och är lätt att komma till även från andra stora vägar.

Sendoo har i dagsläget över 300 förare och över 5 000 personer som skickar varor.

,
One comment on “Leveranstjänst on demand lanseras – privatbilister kör varorna

Comments are closed.