Andreas Varro vann brons i europeisk fototävling – pris i kategorin Kommersiell bild

Örebrobaserade reklamfotografen Andreas Varro vann nyligen brons i den prestigefyllda tävlingen European Professional Photographer of the Year. Varro var tillsammans med ett 20-tal andra professionella fotografer i finalen och vann pris i kategorin Kommersiell bild.

– Det känns kul att få en sån bra placering i en renommerad tävling som denna, tävlingen har så många meriterade internationella fotografer så jag ser det som utmärkelsen som en ära, säger Andreas Varro, reklamfotograf

Syftet med tävlingen är att ”Promota högsta standarden av professionell fotografi i Europa” och anordnas av FEP (Federation European Photographers) som är en Europeisk organisation som representerar över 50.000 professionella fotografer i Europa.

Varro är sedan tidigare prisbelönt med Årets Bild 2017 i tävlingen Svenska Mästerskapen i Porträtt och är även i finalen i världsmästerskapen i fotografi (World Photographic Cup) som arrangeras i Australien i maj.

Andreas Varro specialiserar sig på fotografering kombinerat med digital bildbehandling och fotomontage och är en av få fotografer i Sverige som arbetar på detta sätt. Han arbetar med kommersiell bild och började arbeta professionellt som reklamfotograf 2010.

Andreas är baserad i Örebro och 33 år gammal.