Föreställningen JORD sätts upp på Roxy – “en ordlös spelfilm i ett kargt landskap”

Föreställningen JORD sattes upp för första gången 2017 på Örebro Musikhögskola. Nu ges möjligheten att se den i Örebro igen, i en ny och uppdaterad version på Bio Roxy den 14 april.

– Denna gång är vi på Bio Roxy vilket gör att filmens budskap går fram starkare, denna gång har vi dessutom lagt till ytterligare en dimension för publiken att uppleva. Vi hoppas också att det här ska ge oss möjlighet till att göra fler föreställningar i framtiden, gärna på skolor i kombination med en workshop kring kreativitet, skapande och improvisation, säger David Storm, projektledare för JORD.

JORD är en föreställning där en ordlös spelfilm satt i ett kargt landskap ackompanjeras av fyra improviserande musiker. I föreställningen rör sig gruppen mellan dynamiska extremer som stilla kall vind, ogenomtränglig sjudande skog och ett vrålande samvete. Film och musik vävs samman till en intensiv och fängslande föreställning insvept i ett tryckande mörker.

Skådespelarna Sanne Jansson och Axel Nyström på filmduken möter musikerna David Storm, Edith Bremer, Julija Morgan och Oskar Cederblad i orkesterdiket. Sång, violin, gitarr, pedal-steel, slagverk och oljud vävs ihop med jord, skog och två kroppars berättelse tills de olika ljuden och konstformerna upplöser sig och blir en enhet.