Här blir det “sommarkollo” för seniorer – fokus på hälsa och livskvalitet

I sommar arrangeras för andra året i rad sommarvistelser för äldre. Vistelsen arrangeras i år vid tre olika tillfällen på Hjälmargården i Läppe. Sista anmälningsdag är 30 april.

Vård- och omsorgsförvaltningen inom Örebro kommun anordnar återigen sommarvistelser för äldre som vill umgås med nya vänner och prova på olika aktiviteter under sommaren.

– Vi vill ge äldre personer, som annars kanske är ensamma, möjligheten att åka på en sommarvistelse för att träffa nya bekantskaper och delta i olika aktiviteter, säger Gunhild Wallin, ordförande Vård- och omsorgsnämnd väster.

Programmet för vistelsen är i samverkan med Örebro läns studieförbund och har fokus på hälsa och livskvalitet. Dagarna kommer att fyllas med olika aktiviteter som bland annat föreläsningar, sång och musik, promenader, utflykter.