Invigning av Galleri Hörnan på teatern – inspireras av eller tolka Länsteaterns föreställningar

Torsdag 5 april 17.00 inviger vd Petra Weckström ett helt nytt inslag i Örebro länsteaters teatermiljö: ”Galleri Hörnan”. Denna plats kommer framöver att ge utrymme åt konstnärer att inspireras av eller tolka teaterns aktuella föreställningar.

Först ut är konstnären Jens Haraldsson som främst jobbar med skulpturer och installationer. Så här beskriver han sina verk:

– Jag använder mig av objekt som tilltalar mig och som väcker minnen och frågor. Processen är viktig, där sambandet mellan objekt, material och mina egna tankar ständigt pågår. Föremålen får en egen personlighet som antingen kan förmedla min ursprungliga tanke eller vilja säga något annat som jag får anpassa mig efter. De får under arbetets gång omformas till något nytt och eget. Det oförutsägbara blir en drivkraft.

Utställningen hämtar inspiration från ”Imorgon är nu” vars premiär äger rum 7 april på Örebro Teater. Föreställningen är ett brett epos som tar oss genom vår svenska 1900-talshistoria med Örebro i centrum. Med utgångspunkt i en gruva och en skofabrik vid förrförra sekelskiftet får vi följa ett par familjer genom generationerna.

–”Min tolkning av pjäsen ’Imorgon är nu’ är en resa genom tid och rum, ett arbetarsamhälle som raseras och en dröm om en framtid någon annanstans.”