Här är bostadsbolaget som startar bilpool för hyresgästerna

Torsdagen den 12 april lanserar K2A och dotterbolaget Svenska Studenthus en egen elbilspool, Bobil, för boende i bolagets hyresbostäder i Örebro. Till skillnad från de flesta andra bilpoolerna som är öppna för alla är Bobil exklusiv för bolagets hyresgäster.

Bilpoolen är en attraktiv del i en modern delningsekonomi och innebär miljövinster i och med att flera hushåll delar på färre antal bilar. Bilarna drivs dessutom av el.

– Vi tror att människor idag och i framtiden kommer att föredra att hyra och dela på en bil framför att varje hushåll ska äga en. Vi ser Bobil som en modern service för våra hyresgäster, säger Johan Knaust vd på K2A.

Bobil Örebro kommer att invigas genom att Ullis Sandberg, (S), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden i Örebro kommun, tar ut bilen på en premiärtur tillsammans med Johan Knaust.

– Vi är glada för att den här elbilspoolen skapas här hos oss i Örebro. Vi tror att elbilarna kommer bli allt vanligare och då är det bra att K2A och Svenska Studenthus gör vardagen enklare för sina hyresgäster, säger Ullis Sandberg (S).

,