Star FM börjar sända över Örebro – premiär för radiokanalen i höst

Genom de nya kommersiella radiotillstånden startar MTG de nationella sändningarna den första augusti. Örebro är en av orterna där kanalen kommer att kunna höras. Nu är det klart att STAR FM blir det fjärde nationella radionätet. Dessutom rekryteras Jesse Wallin som ny programledare, uppger MTG.

– Jesse var med och startade RIX MorronZoo för 20 år sedan och det känns fantastiskt kul att han kommer tillbaka till MTG, säger Christer Modig, affärsområdeschef radio på MTG Sverige.

Den första augusti påbörjas sändningarna av de nya kommersiella radiotillstånden som auktionerades ut i slutet av förra året. I den första nationella auktionen vann MTG ett av tre nationella tillstånd för sitt nätverk RIX FM. I den andra regionala tillståndsutdelningen vann MTG tillstånd i hela 17 av 21 regioner och nu knyter man ihop dessa tillstånd till ett fjärde nationellt nät som beräknas nå över 70 procent av befolkningen.

MTGs nya nätverk kommer att bli STAR FM som spelar musik från 70- 80- och 90-talet och riktar sig primärt till en publik som idag främst lyssnar på P4.

– STAR FM har varit en riktig succé framför allt i Göteborg och kompletterar RIX FM perfekt med en något äldre målgrupp. Tanken är att det ska vara den radiokanal som många lyssnare önskar att de hade haft 1985, då Sverige endast hade statlig radio och Trackslistan var den primära källan för musik, säger Christer Modig, affärsområdeschef radio på MTG Sverige.

MTG har även rekryterat Jesse Wallin från Bauer Media för att göra STAR FMs nya morgonshow.

– Jesse var med och startade RIX MorronZoo för 20 år sedan och det känns fantastiskt kul att han kommer tillbaka till MTG. Han är en av Sveriges mest rutinerade programledare och en pionjär inom kommersiell radio då han redan på 80-talet sände på Radio City. STAR FM är som klippt och skuren för Jesse, säger Christer Modig.

STAR FM kommer att höras på 26 lokala marknader från och med den första augusti.

källa:MTG

, ,