Debut för Vertigaux – elektronisk dreampop influerad av 80-talets glitter

Bandet Vertigaux är elektronisk dreampop influerad av 80-talets extravagans glitter med stereo-gitarrer, ambienta synthvågor, elektroniska sångstämmor och pulserande bas.

Förra fredagens releasegig för debutsingeln Seventeen på helt nya örebrobolaget Sub Nordic drog över 200 personer till Kulturhuset. Bandet uppstod vintern 2016 på frontpersonen Christopher Slettos initiativ ur visionen om en audiovisuell upplevelse snarare än ett band var det centrala.

“Med öga för detalj, färg och form har Vertigaux skapat sig en distinkt look och visuellt koncept som  kort tid gjort stor succé live. Visionen att alltid skapa en oförglömlig unik upplevelse live lyckas alltid med Vertigaux synkroniserade ljusshower, intima scenspråk och personliga musik”, enligt Tobba Andersson på skivbolaget Sub Nordic. De är ett helt nytt bolag i Örebro som lyfter det bästa i ny, fräsch elektronisk musik från Sverige.