Frälsningsarmén startar kampanj mot utsatthet – “fler befinner sig i akut hemlöshet”

Nu i dagarna drar Frälsningsarméns kampanj igång under rubriken ”Sätt punkt för utsattheten.” Syftet är att uppmärksamma de tuffa omständigheter som människor i vårt samhälle lever i. Frälsningsarmén kan hjälpa och stötta utsatta grupper tack vare de som väljer att bidra med gåvor till organisationen.

Allt fler befinner sig i akut hemlöshet. Bland dem är många föräldrar med barn under 18 år. Den psykiska ohälsan bland unga har ökat lavinartat de senaste åren och substansberoendet går ner i åldrarna. Många äldre lider av ensamhet och/eller knaper ekonomi. Människohandel i form av arbete under slavlika förhållanden och sexhandel pågår för fullt framför våra ögon.

– I våra sociala verksamheter och kårer över hela vårt land möter vi de som fallit offer för dessa omständigheter. Det känns viktigt för oss att lyfta fram hur verkligheten ser ut, säger Christine Samuelson, varumärkesansvarig på Frälsningsarmén.

Frälsningsarmén är en kyrka med ett brett socialt arbete som riktar sig till människor som har det tufft på olika sätt. Ofta är grunden till utsatthet fattigdom som i sig kan höra ihop med psykisk eller fysisk ohälsa och ibland alkohol-och/eller drogmissbruk. I en kommunikations- och insamlingskampanj har man nu samlat problembilden och vad Frälsningsarmén vill göra på området under namnet ”Sätt punkt för utsattheten.”

– Vi gör detta utifrån våra kristna värderingar och vi ser människan bakom utsattheten. Vi vill också ingjuta hopp om att det finns hjälp att få, både andligt, själsligt och materiellt, säger Christine Samuelson.