Stopp för publika evenemang i CV-hallarna – “utveckla den i samklang med resten av området”

Tidigare har en bomässa och Titanic-utställningen arrangerats i den gamla vagnsverkstaden på CV-området. Men nu är det tillfälligt slut på publika evenemang där. Bomässan flyttar till Conventum, något som Örebrokuriren kunde avslöja nyligen. Så här säger Jerhusens Cecilia Granath om framtiden för hallarna.

– Jernhusen vill ta helhetsgrepp för vagnverkstaden och därför pågår inte några aktiviteter i byggnaden. Vi håller på att se vilka långsiktig möjligheter som finns med vagnverkstaden för att kunna utveckla den i samklang med resten av området Centralverkstaden och i linje med planprogrammet. Vi kommer behöva göra investeringar i byggnaden framöver, vi vet dock inte vilka investeringar som behöver göras ännu. Vi har en dialog med kommun och andra intressenter för komma fram till en lösning som blir bra för både byggnaden och för området, säger Cecilia Granath, chef Företagskommunikation på Jernhusen.

arkivbild: Örebro läns museum/ Digitalt arkiv

, ,