Temadag: Så ska tyskar lockas till länet – direktcharter startar i sommar

Under torsdagen arrangeras en temadag om den tyska turismen, en marknad som är hetare än någonsin. Örebro län är det län som haft den näst största ökningen av tyska besökare i hela landet sedan 2010. Och i sommar startar de första direktcharterflygningarna från Tyskland till Örebro flygplats.

Över 80 personer är anmälda till halvdagsseminariet som arrangeras av Örebrokompaniet och Region Örebro läns turismfunktion. Huvudtalare är Ninnan Stenmark Åhlén, Visit Sweden som kommer att berätta mer om hur den tyska marknaden ser ut, om Sverigebilden i Tyskland och om mycket annat som är värt att veta om denna enorma marknad som trots sin storlek och närhet fortfarande är tämligen okänd i Sverige. Medverkar gör även Årets talare 2012, Colin Moon som på ett lättsamt sätt kommer att berätta om de kulturkrockar som kan uppstå när svenskar möter tyskar.

Tid och plats: Torsdag 19 april kl. 8.00-12.00 på City Konferenscenter (SCB-huset).

,