Så här blir Race Day 2019 – gratis entré, tre dagar och ny bana runt slottet

Örebrokompaniet genomför evenemanget Örebro Race Day för tredje gången. Datum blir 6-8 september 2019. Flera stora förändringar planeras: En ny spektakulär bansträcka runt Örebro slott, gratis entré för alla besökare, ännu mera motor – tredagars evenemang samt breddat innehåll – både elbilar och motorcyklar, hälsar arrangören.

På torsdagskvällen arrangerades en pre launch-träff på Frimis i Örebro inför kommande upplaga av Örebro Race Day. En försmak av nästa generations Örebro Race Day presenterades för media och särskilt inbjudna gäster. Örebrokompaniet, Örebros marknadsföringsbolag tillika arrangör för evenemanget, berättade övergripande om planerna för nästa sommars stora motorevent. Efter succéåren 2014 och 2016 blir år 2019 den tredje gången som det populära evenemanget genomförs.

”2019 års upplaga av Race Day ska bli mer tillgänglig, mer hållbar och ännu mer sätta Örebro i fokus. Dessutom vill vi se fler tjejer på banan. Vi väljer att lansera de övergripande planerna redan nu för att så tidigt som möjligt involvera staden och invånarna. Målsättningen är att bjuda på ett helt unikt stadsevenemang mitt i centrala Örebro i anslutning till stadens ikon Örebro slott” säger Louise Anestad, evenemangs- och varumärkesansvarig på Örebrokompaniet.

I Örebro Race Day’s 2.0-version planeras en ny central och spektakulär bansträcka runt Örebro slott. Rudbecksgatan, som tidigare varit plats för evenemanget, finns inte längre med i planerna. Den aktuella ansökan för evenemanget lämnades under torsdagen in till Länsstyrelsen i Örebro.

”Örebro är Nordens motorsportshuvudstad. Är det någonstans Race Day ska vara så är det här. Vår stad är minst lika häftigt som Monte Carlo”, säger Maria Larsson, landshövding, Örebro län.

Andra stora nyheter i 2019 års maxade motorevent blir att Race Day växlar upp från två dagar till tre. Dessutom görs en större satsning även på motorcyklar samt fordon på el. Sedan några år tillbaka har Formula E Racing-serien blivit mycket uppmärksammad med sina 100 procent eldrivna racingbilar. Även motorcyklar drivna på el finns idag på marknaden och tävlas med i olika serier världen runt. Ambitionen är att visa upp nästa generations racing mixad med traditionella inslag som F1 såväl som historiska. Det kommer bli en helg Örebro sent ska glömma.

,