Ungdomar sätter upp nya specialskrivna pjäser på festival

Mellan 20–22 april är det dags för ”LÄNK 2018” – en regional festival i Örebro där ungdomsgrupper från Örebro län och kringliggande län sätter upp nya, specialskrivna pjäser av Sveriges bästa dramatiker.

LÄNK är ett projekt i Riksteaterns regi som äger rum vartannat år. Riksteatern beställer pjäser av landets hetaste dramatiker och ger skol- och amatörensembler möjlighet att sätta upp nya pjäser, specialskrivna för dem. Under ett antal helger arrangeras regionala LÄNK-festivaler runt om i hela Sverige där teatergrupper ges möjlighet att visa upp sina föreställningar, samt får ta del av andras föreställningar. Genom morgonsamtal och samtalsgrupper med skådespelare, dramaturger från Riksteatern och Örebro länsteater ges feedback och nya kontakter knyts. Under festivalen skapas möten mellan skola och lokala experter på kulturarrangemang och kulturförmedling.

I Örebro arrangeras LÄNK-festivalen 20–22 april av Örebro länsteater i samarbete med Riksteatern Örebro län, Nya Teatern, Örebro Kulturskola samt Örebro Riksteaterförening. Spelplatser är Nya China, Nya Teatern och Strand.

De medverkande teatergrupperna dessutom chansen att bli uttagna till att delta i den nationella LÄNK-festivalen som äger rum 25–27 maj i Hallunda.