Jonas Pelgander prisas för sitt engagemang som barn- och ungdomsledare

På lördag, den 28 april, får engagerade barn- och ungdomsledare från ett 50-tal orter i Sverige ta emot Eriksstipendiet av Erikshjälpen. Stipendierna är på 5 000 kronor och delas ut i Erikshjälpen Second Hands butiker i samband med firandet av Eriksdagen.

I Örebro-butiken, utdelning 28 april 11.00
Jonas Pelgander, Adolfsbergs IK och Mariebergs IK
Motivering: Jonas ger all sin fritid åt arbetet med barn och unga i Adolfsbergs och Mariebergs IK. Utöver att vara en mycket skicklig tränare är han mån om både barnens välbefinnande och kontakten med föräldrar. Han jobbar mycket inkluderande – alla är välkomna.

Eriksdagen firas årligen i Erikshjälpen Second Hands butiker, till minne av Erikshjälpens grundare Erik Nilsson. Redan som tonåring startade Erik den hjälpverksamhet som sedan blev Erikshjälpen och som i dag, drygt 70 år senare, fortsätter att förvandla liv runt om i världen. Genom att dela ut Eriksstipendiet vill Erikshjälpen uppmuntra duktiga och engagerade ideella barn- och ungdomsledare. Deras insatser är viktiga för att barn ska få en meningsfull fritid och goda uppväxtvillkor. Eriksstipendiet är på 5 000 kronor och ska användas i den verksamhet där stipendiaten är aktiv.

Under Eriksdagen skänker också alla Erikshjälpen Second Hands butiker sin dagskassa till Erikshjälpens arbete för barns rätt till utbildning. Vid förra årets Eriksdag blev resultatet 2,6 miljoner.

,