Vallöfte från S: En ny fritidsgård i city – “en trygg samlingsplats för ungdomar”

Socialdemokraterna ger nu vallöftet att öppna en ny fritidsgård i de centrala delarna av Örebro.

– Det finns behov av att starta minst en till fritidsgård i Örebro och vi lovar därför att en ny startas under kommande mandatperiod i centrala Örebro. Det kan vara i någon befintlig lokal, eller varför inte i anslutning till Kulturkvarteret, när det står klart. Vi vill att det ska bli en trygg samlingsplats för ungdomar, som annars bara driver omkring på stan eller på andra ställen där det inte är bra för dem att vistas. Det här är en stor trygghetssatsning för våra unga och för deras föräldrar, säger Kenneth Nilsson.

– Vi socialdemokrater ser hur behoven av fler vuxna i ungdomars vardag ökar i takt med att vi växer som kommun och att en del sociala problem uppdagas. Situationen kring krämargaraget och ute vid Marieberg har varit känt ett tag, och vi vill nu ta krafttag i kommunen för att fler vuxna ska kunna skapa trygghet och sätta gränser i ungdomars vardag, säger Kenneth Nilsson, kommunstyrelsens ordförande (S) och Socialdemokraternas ledande kandidat i valet i höst.

 

 

 

,