Kommunen söker bilister som vill byta till elcykel

Örebro kommun söker nu personer som oftast väljer bilen som transportmedel till vardags, men vill ta chansen att prova elcykel istället. Erbjudandet gäller en valfri vecka under perioden vecka 18–23. Det är en del i kommunens satsning Klimatsmart vardag.

För att kunna anmäla dig till utmaningen ska du bo i Örebro kommun och vanligtvis använda bilen när du tar dig till ditt arbete, studier eller fritidsaktiviteter.

– Med elcykel får du en något förstärkt vanlig cykel som har batteri och elmotor, säger Thomas Giege, projektledare för Klimatsmart vardag. Du väljer själv om du vill ha draghjälp av elmotorn eller inte och på plan mark räcker en laddning för att åka 30–40 km. Och för den som är sugen på att köpa elcykel kan vi tipsa om den statliga elcykelpremien.

,