Då blir det fyra dagar av action mitt i centrala Örebro

I sommar förvandlas Örebros stadskärna till en enda stor sportfestival när Örebrokompaniet arrangerar evenemanget Örebro City Sport Festival. Bland många spektakulära inslag kommer en av Sveriges största hinderbanor sticka ut när den byggs upp mitt i centrum. Flera spännande sporter som inte lanserats i Sverige tidigare kommer också att visas upp under festivalen. Den 16-19 augusti är det dags meddelar, Örebrokompaniet.

”Vi kommer att släppa många roliga nyheter om innehållet på festivalen under våren. Men nu kan vi gå ut med att festivalen kommer äga rum i centrala delarna av Örebro, under de här dagarna i augusti”, säger Rebecca Larserö, ansvarig projektledare på Örebrokompaniet.

Över 40 olika idrottsaktörer kommer flytta ut sina verksamheter på gatorna i centrum och 15-20 träningspass kommer äga rum varje dag. Tillsammans med aktörerna har man som besökare både möjlighet att prova på mängder med olika idrotter, utmana sig själv men också att se Örebros elitutövare visa upp sig, allt från första parkett. När man behöver pusta ut finns även lugnare områden som fokuserar på hälsa och välmående. Motion för både kropp och hjärna. För hela Örebro, oavsett om man är träningsnewbie eller fullblodsproffs.

”Klart redan nu är att vi kommer bygga upp en av Sveriges största hinderbanor mitt i Örebro. Som är öppen för alla som vill försöka klara av den. Den är väldigt spektakulär! Så hög som sju meter på olika ställen och kommer att bli flera hundra meter lång. Sedan kan jag berätta att vi kommer bygga upp olika områden, varav en stor arena som blir skyltfönstret för sport på riktigt hög nivå, mittemellan asfalt och hustak, säger Rebecca Larserö.

Örebro City Sport Festival kommer för besökarna att vara ett kostnadsfritt evenemang och kommer även att ha inspirerande föreläsningar inom träning, kost och hälsa.

,