Dubbelt upp av Idol-Chris i sommar

Chris Kläfford gör över 50 spelningar i sommar och har sålt platina med “Treading Water”. Två av spelningarna är i Örebro.

Idol-vinnaren Chris Kläfford är en av landets absolut mest populära och efterfrågade artister sommaren 2018. Chris framträdande av “Imagine” från Idols slutaudition är det klipp som fått mest visningar någonsin på Idols YouTube-kanal. Hans debutsingel “Treading Water” tog sig direkt upp på Spotify-listans förstaplats. Han fick även motta en platinaskiva för låten.

Publiken har tagit den 29-åriga sångaren från Lindesberg till sina hjärtan. Men även världsartister som Bryan Adams hör till Kläffords fans. Adams fick via kontakter höra några av Chris låtar och skickade en hälsning att han gillade vad han hörde.

Under vinter och våren har Kläfford turnérat sig genom Sverige och nu fortsätter han med en över 50 spelningar lång sommarturné.

Chris Kläfford blev vinnaren i 2017 års upplaga av Idol. Detta efter en höst präglad av ett enormt stöd från publiken som drabbats av hans känsliga tolkningar av låtar som “Imagine” och “Utan dina andetag”.

Spelningar i Örebro:

29 juni Örebro, Stadsträdgården Restaurang & Cafe

18 aug Örebro, Önskekonserten

foto: Unitedstage