I juni öppnar Lärcentrum på Campus Risbergska

I juni öppnar Lärcentrum på Campus Risbergska, och samlar då all kommunal vuxenutbildning och stöd till vuxna som studerar på en plats. “Där finns både pedagoger som kan ge stöd i olika ämnen och studie- och yrkesvägledare, men också miljöer som ger bra förutsättningar för egna studier, som till exempel studiehallar, datorer, och framåt även tysta rum för egna studier. Fler universitetsstudenter som studerar på distans kommer också att kunna skriva tentor på Campus Risbergska”, uppger kommunen.

– Lärcentrum är sista pusselbiten som läggs för att skapa en sammanhållen vuxenutbildning på Campus Risbergska, och det är fantastiskt roligt, säger Linus Jonasson som är enhetschef för Lärcentrum. Vi ser också att det finns stora utvecklingsmöjligheter när vi får allt samlat på en plats, för de som studerar både inom kommunens vuxenutbildning och för vuxna som studerar inom andra utbildningsformer.

Flyttlasset för Lärcentrum går i mitten av juni, men de flesta har redan installerat sig på Campus Risbergska där det sammantaget finns cirka 150 pedagoger. Förutom pedagoger finns drygt hundra andra medarbetare, vilket gör att öppettiderna kan vara betydligt generösare än när vuxenutbildningen var utspridd på flera platser.

– Många som studerar vill gärna ha tillgång till studiehallen, men också få möjlighet att få hjälp på tidiga kvällar,och det kommer vi att kunna erbjuda nu när vi samlar allt på Campus Risbergska, säger Linus Jonasson.

Förutom Lärcentrum finns även hela Komvux, inklusive yrkesutbildningar och SFI, på Campus Risbergska. Där finns också Vägledningscenter för örebroare som behöver mera allmän rådgivning i sin karriär.

– Den 18 maj är alla som är nyfikna på vårt nya Campus Risbergska och vad vi erbjuder välkomna på Utbildningsmässan på Campus Risbergska, avslutar Linus Jonasson.

källa: Örebro kommun

,