Mycket på gång för Örebro Konstskola – flera utställningar öppnar snart

Örebro Konstskola upplever just nu en hektisk tid. Terminen närmar sig sitt slut och dessa sista dagar är fulla av aktiviteter för eleverna och en del lärare. Onsdagen 9 maj öppnar skolans vårutställning. Den heter denna gång Now’s the time och äger rum på Örebro Konsthall. Alla elever deltar och ansvarig för hängning och urval är huvudläraren Ulf Lernhammar. Denna utställning pågår till 3 juni.

På Örebro universitets konsthall (i musikhögskolans hus) pågår en annan utställning som är arrangerad av Örebro Konstskola. Den heter Kosmisk kastrering 5X5. Bryta ihop får du göra någon annanstans. Den är ett samarbete mellan en grupp elever, konstnärerna Mikael Goralski, Joakim Forsgren, Christer Chytreus samt en rad andra konstnärer. Denna utställning (som bland annat innehåller två ruttnande fårskallar och kanske ett hakkors) pågår till 25 maj.

På Galleri Exposé (Gamla gatan) har Marlou Jaspers (tredjeårsstipendiat på Örebro Konstskola) vernissage på en utställning den 5 maj.

På Konstbunkern (Kyrkogatan) har Örebro Konstskolas elever Charlotte Ostritsch och Felicia Rauma Andersen vernissage på sin utställning Svärtan samma dag. De släpper också en bok. Den pågår till 2 juni. På ungdomsgården Tegelbruket i Markbacken öppnar Peter Ekström, rektor för Örebro Konstskola, sin utställning Sinners & Saints den 7 maj kl 18.30. Denna utställning pågår till 16 maj.

Peter Ekström är också aktuell som kurator för utställningen Örebros mellanrum på Örebro länsmuseum. I den deltar Amanda Asp, en av eleverna på Örebro Konstskola. Den utställningen pågår till 27 maj. Då kommer Peter Ekström att på museet släppa sin nya bok Att placera sig själv i historien. Konst och marxism. Efter det kommer museet att vara stängt i två år.

– Det är väldigt roligt att så mycket händer på en gång, säger Örebro Konstskolas rektor Peter Ekström. Det är ett tecken på att vi har haft ett mycket aktivt gäng på skolan det här året. Håller vi det här tempot uppe så kommer det inte vara plats för något Open art nästa år.

arkivbild elevutställning Örebro Konstskola på Örebro Konsthall

,