Redan nu kan du se nya H-huset vid USÖ – ladda ner en app eller titta på utställning

Än så länge är den nya sjukhusbyggnaden för högspecialiserad vård, H-huset, en byggarbetsplats. Men tack vare en ny utställning på Universitetssjukhuset Örebro kan du redan nu se hur den nya sjukhusbyggnaden kommer att se ut.

Utställningen öppnar 4 maj och du kommer bland annat kunna se in i sjukhuset genom en så kallad virtual reality-film. Om du laddar ner en app i mobilen kan du som besökare se lokalerna i 360 grader. Allt från entrén till väntrum, undersökningsrum, vårdrum och en operationssal, skriver Region Örebro län i en information.

– Utställningen kom till för att vi ska kunna visa patienter, personal och allmänhet hur det kommer att se ut. Det ska bli spännande att få visa hur H-huset kommer att se ut även från insidan. Hittills har vi mest kunnat visa bilder på byggnaden utifrån, säger Jasmina Hadzijusufovic, projektchef, verksamhet H-huset.

H-huset ska, i sin helhet, vara klart för patienter år 2021. Den nya akutmottagningen i H-huset ska vara klar för att ta emot patienter redan under hösten år 2020. Parkeringshuset och godsmottagningen beräknas stå klara år 2019.

“Utställningen som ska ge en känsla av hur framtidens högspecialiserade vård i nya lokaler på universitetssjukhuset ska se ut. Förutom virtual reality kommer du kunna ta del av en film om H-huset. Du kan även se ett bildspel om sjukhusområdets utveckling från 1800-talet och fram tills idag”.

källa: Region Örebro län

,