Andreas Varro tog brons i World Photographic Cup

World Photographic Cup är en av världens största fototävlingar och motsvarar VM. Tävlingen är olympisk stil där man tävlar både som landslag och individuellt. Örebrofotografen Andreas Varro tog bronsmedaljen i den kommersiella kategorin.

– Det känns ofattbart. Att komma på tredje plats efter fotografer i absoluta världsklass, som tävlar 10-15 år inom fotografi är en sån ära för mig. Jag kände mig som en vinnare när jag fick reda på att jag var finalist men ett brons är enormt. Jag är så glad, säger Andreas.

Årets tävling gick i Sydney och totalt har mellan 5-600 bidrag skickats in i hela tävlingen. Det innebär cirka 100 bidrag per kategori fördelat på sex kategorier.

Kategorierna är; Digital illustration, kommersiell, porträtt, reportage, bröllop, natur.

– Jag blev finalist i två kategorier, Digital Illustration och Kommersiell. Den kommersiella kategorin fick jag brons i och i Digital Illustration 7:e plats av cirka 85-100 st bidrag i båda kategorierna.

foto: privat

 

, ,