Senaste forskningen inom nuklearmedicin presenteras – “kongresser är viktiga för Örebro”

Inom kort kommer Region Örebro län att stå som värd för det Nuklearmedicinska vårmötet 2018 som organiseras av Svensk Förening för Nuklearmedicin. Mötet hålls på Örebro Konserthus 16-18 maj och samlar främst läkare, sjuksköterskor och sjukhusfysiker inom nuklearmedicin från hela landet, runt 250 personer.

– Kongresser är viktiga för Örebro säger Pernilla Körberg Törnqvist, chef på Örebro Convention Bureau som varit med och sett till att mötet landat i Örebro.

– Att ha ett möte på hemmaplan gör att fler i vår region kan delta vilket bidrar till ökad kompetens inom det här området i vårt län. Det ger även en chans att lyfta fram vårt län och våra verksamheter både ur forskningssynpunkt och som potentiell region att turista i eller ännu bättre flytta till.

Håkan Geijer, överläkare på USÖ och ordförande i den lokala organisationskommittén ser fram emot att hälsa sina kollegor från övriga Sverige välkomna till Örebro.

– Jätteroligt att vi fick förtroendet att arrangera vårmötet. Här får vi möjlighet att ta del av de senaste kunskaperna inom nuklearmedicin och även visa vad vi gör i Örebro.

,