Här får företag hjälp att göra affärer i USA – “start- och landningsbana” för svenska innovationer

Svensk-amerikanska handelskammaren håller på att skapa en mötesplats på Manhattan i New York, ett 2 000 kvadratmeter stort kontorsområde där svenska företag ska kunna komma in och få hjälp med att etablera sig i USA.

– Det blir en sorts start- och landningsbana för svenska innovationsföretag som är på väg att etablera sig internationellt. Vi kan hjälpa till med lokal, kontakter med företag och tänkbara kunder och kan på så sätt erbjuda en ”unfair advantage” till svenska techföretag på väg in, säger Anna Throne-Holst, president för handelskammaren.

Nyligen besökte Anna Throne-Holst Örebro universitet. I höstas träffade hon Johan Schnürer, rektor vid Örebro universitet, under en stor konferens om mat och hållbarhet i New York. Johan Schnürer passade då på att bjuda in henne till Örebro universitet.

Anna Ragén, vd för Örebro universitet holding AB och Kjell Fagerström, vd för Alfred Nobel Science Park ser båda positivt på de möjligheter som ett samarbete med Svensk-amerikanska handelskammaren kan ge.

– Det här kan öppna dörrar för de forskare och företag som vi samarbetar med här i Örebro län, säger Kjell Fagerström.