Kristdemokraterna vill se fler familjecentraler

Marlene Jörhag, Kristdemokraternas toppnamn till kommunvalet, uppmärksammar på Internationella Familjedagen Örebros familjecentraler och öppna förskolor. “Familjecentralerna och de öppna förskolorna fyller en viktig funktion för familjer. Här kan mammor, pappor och barn träffa andra föräldrar och samtidigt få stöd och gemenskap under barnens första år. Under tisdagen, då Internationella familjedagen firas runt om i världen, besöker Marlene Jörhag flera av dessa viktiga komplement för att samtala med familjerna och de anställda”, skriver KD i ett pressmeddelande.

– Jag vill bidra till att det startas fler familjecentraler i Örebro. Örebro växer och vi måste även planera för fler familjecentraler dit familjer både kan vända sig för stöd, men också för att träffas och skapa nya relationer. Jag vill även att familjecentralerna ska ha utökat ansvar för att ta emot familjer med barn ända upp till 18 år, med säger Marlene Jörhag, förstanamn på Kristdemokraternas kommunlista och vice ordförande i programnämnd Barn och utbildning.

– Både familjecentraler och öppna förskolor är ett oerhört viktigt komplement till barnomsorg och förskola. Det är här som det civila samhället och professionen möter familjer av många skilda slag och med olika bakgrund. Mötesplatser som jag vill värna, bevara och utöka, fortsätter Marlene Jörhag. Min övertygelse är att det är en bra investering att bygga fler familjecentraler – för det är alltid billigare att bygga trygga barn, än att laga trasiga vuxna. Förebyggande arbete måste prioriteras, avslutar Marlene Jörhag.