Sommarhetta i Sverige ger billiga resor till Medelhavet

Den senaste tidens härliga sommarväder med höga temperaturer i stora delar av landet har lett till prisras på resor till Medelhavet. Allra billigast är resor till Grekland som finns att fynda för under tusenlappen.

– Det är galet låga priser just nu. Den som kan resa med kort varsel har många härliga resmål att välja på för under tusenlappen, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig på Ticket.

Anledningen till det extremt låga prisläget stavas främst höga temperaturer i Sverige. Fint väder leder till att efterfrågan på sista minuten-resor avtar, vilket i sin tur ger fallande priser som följd. Samtidigt är efterfrågan generellt lägre så länge skolorna fortfarande är öppna.

– För de som vill komma iväg utomlands och inte litar på att sommaren kommer att bjuda på lika fint väder som vi sett de senaste veckorna är det verkligen just nu bra läge att boka. Om bara några veckor sticker priserna iväg upp, säger Katarina Daniels.

källa/ foto: Ticket