UF-företaget Matbanken på Thoréns tog SM-guld

Matbanken UF från Thorèn Business School i Örebro tog guld i kategorin “Årets Samhällsentreprenör” på SM i UF-företagande under torsdagskvällen. Dessutom var företaget med bland de tio bästa i kategorin Årets UF-företag.

– Det känns fantastiskt och är jätteroligt säger Molly Svedberg, VD för Matbanken UF efter segern och topp-tio placeringen i Årets UF-företag.

Matbanken UF består förutom Molly av Vendela, Matilda och Klara och de har tagit fram en app som vänder på tanken med recept. Istället för att söka upp en maträtt och få fram vad du behöver köpa för att tillaga rätten så fyller du i de ingredienser du redan har hemma och appen ger dig förslag på vilka rätter du då kan tillaga. Tanken är att både minska det matsvinnet som sker idag och hjälpa människor med vardagspusslet.

källa/ foto: Svenskt Näringsliv

,