Här är maten örebroarna helst beställer hem – från restauranger i stadskärnan

I Örebro beställer man allra helst hem hamburgare. Tillsammans med sushi och annan asiatisk mat toppar det listan på den sorts mat som restaurangerna får leverera hem till kunder. Det visar statistik från matleveransbolaget Wolt. Hela listan på den mat som är mest populär att beställa hem:

1. Burgare

2. Sushi

3. Asian

4. Pizza

5. Mat från Mellanöstern

Örebroarna beställer gärna och ofta hem mat från de lokala restaurangerna i stadskärnan. Den allra mest populära maten är hamburgare, men det som binder samman hela listan över den mest populära maten är att alla sorter stammar från länder långt ifrån Norden.

Trots att det finns en tydlig vinnare i vilket kök som är mest populärt, är dock örebroarna relativt vågade och testar gärna nya kök och restauranger när de återkommer till Wolt. Det är sällan en kund beställer från samma restaurang varje gång.

– Vi har ett väldigt brett utbud av restauranger kopplade till vår tjänst och alla är populära, men självklart ser vi att viss sorts mat toppar listan. Det som vi tycker är roligt och givande är dock att de allra flesta kunder testar olika restauranger och provar sig runt, säger Fredrik Beltzér, marknadsansvarig på Wolt.

källa: Wolt

,