Rikard Lekander är ny konstnärlig ledare på länsteatern

Örebro länsteater har utsett en ny konstnärlig ledare. Det blir Rikard Lekander som efterträder Michael Cocke. Rikard kommer att påbörja sitt förordnande den 31 juli 2018.

– Det är otroligt roligt att välkomna Rikard Lekander till Örebro länsteater. Jag är övertygad om att teatern får en stark och engagerad konstnärlig ledare som kommer att kunna vidareutveckla teatern på ett utmärkt sätt och också bli en vital kraft i länets kulturliv,säger Petra Weckström, VD Örebro länsteater.

Rikard Lekander är skådespelare, regissör och dramatiker som varit verksam på en mängd av Sveriges teatrar. Örebropubliken har kunnat se föreställningen ”En slavisk dans” av Staffan Göthe som Rikard regisserade 2015. Rikard har bland annat gjort sig känd för att utveckla föreställningar i en speciell genre; skräck. Han har arbetat på såväl större institutioner som Dramaten och Göteborgs Stadsteater som frigrupper som Malmö Dockteater och moment:teater.

– Det är med glödande lust och stor stolthet som jag tar över uppdraget som konstnärlig ledare för Örebro Länsteater. Stadens utmärkta geografiska läge och teaterns två vackra teaterbyggnader ger perfekta förutsättningar att skapa ett livskraftigt scenkonstcentrum, inte bara i länet, utan också nationellt. Jag ser fram emot att bjuda publiken på mängder av fantastiska, sällsamma och högkvalitativa scenkonstupplevelser,säger Rikard Lekander.