Lydia och Nada vill hjälpa flickor i Etiopien – arrangerar Run for girls

Studenterna Lydia Andersson och Nada Altemimi anordnar loppet Run for Girls den 3 juni i Markaspåret. – Alla pengar vi samlar in går till att förbättra situationen för flickor i Etiopien, säger Lydia och Nada. Intäkterna från loppet går oavkortat till FN-förbundets internationella projekt Flicka som arbetar med att stoppa barnäktenskap och könsstympning av flickor i Etiopien.

Lydia Andersson som studerar Journalism Connected på Örebro universitet, har under det senaste året varit verksam som ambassadör för FN-förbundet och projektet.

– ­Jag har arbetat med Flicka under hela året vid sidan av mina studier. Jag har varit runt och föreläst på skolor i Örebro och jag har anordnat en mässa på Campus där jag har informerat om projektet. Loppet Run for Girls blir det stora eventet nu i vår, berättar Lydia.

När hon sökte en projektgrupp för loppet så vill Nada Altemimi, som läser Rättsvetenskapliga programmet med internationell inriktning, vara med och hjälpa till.

– Många av mina vänner är engagerade så de taggade mig på Facebook när det dök upp. Jag vill gärna jobba inom FN så detta kändes som en bra ingång och ett kul projekt, säger Nada.

– Loppet är för alla, det spelar ingen roll om du är toppform eller otränad. Du kan gå om du vill och det kommer att finnas en kiosk för dem som vill fika efteråt. Dagen handlar om att göra något bra och samtidigt få lite motion. Barn är självklart också välkomna och de springer en kortare sträcka, säger Lydia.

Loppet för vuxna är på 5 kilometer och för barn 1,3 kilometer. Under dagen kommer det att informeras om FN-förbundets arbete och projektet.

källa/ foto: Örebro universitet