Roine Magnusson är Årets naturfotograf

Roine Magnusson har utsetts till Årets naturfotograf av Naturvårdsverket.

“Roine Magnusson är en fotograf som söker okonventionella sätt att närma sig bilden. Han porträtterar kor och träd som de personligheter som de är i böckerna Kor – en kärlekshistoria (årets pandabok 2012) och Till träden, han flyger ultralätt flygplan över Sverige i Nils Holgerssons fotspår under arbetet med Den underbara resan (Årets pandabok 2007). Han har under de senaste 25 åren jobbat med bilder inspirerade från naturen, intresset för natur startade redan i unga år där just fåglar var huvudintresset”, skriver Naturvårdsverket.

“Det har varit en dröm sedan dess att få ge ut en alldeles egen fågelbok, ”Nära fåglar” tillsammans med författarparet Mats & Åsa Ottosson blev resultatet av månaders fotografering på Svenska fågelstationer” säger Roine Magnusson. Nära fåglar är tionde boken i verkslistan, den blev nominerad till Augustpriset 2017 och utsågs till vinnare i Svensk bokkonst.

,