Spelar fotboll tillsammans för ökad mångfald – turnering på nationaldagen

Det som började som en fotbollsturnering för integration har växt till en nationell offensiv för mångfald. Tillsammans Cup-modellen har spridit sig snabbt och kommer i år arrangeras på 18 platser den 6 juni, där ibland Örebro, som en hyllning till mångfald.

Syftet med initiativet är att erbjuda ett nationaldagsfirande för alla, där sport förenar människor oavsett deras bakgrund. Kärnan i Tillsammans Cup är den fotbollsturnering där ungdomar som nyligen kommit till Sverige och de som bott här länge blandas i olika lag för en heldags vänskapsturnering.

– Vi vill ge nyanlända ungdomar ett hejdundrande välkomnande och nya kompisar. Det var så vi kom på idén om att skapa en fotbollscup för integration och ett nationaldagsfirande som hyllar mångfald och vänskap. En dag för alla, säger Marica Määttä, grundare till Tillsammans Cup.

läs mer här:

https://www.facebook.com/events/223673144884030/