Katrinelunds Roger Hjälm poppar upp med restaurang i naturen

Vid tre tillfällen under sommaren finns chansen att få äta mat signerad Roger Hjälm och Katrinelund på helt nya platser. Mitt i skogen, ute i vattnet och uppe på berget.

De tre pop up-restaurangerna arrangeras inom ramen för Örebrokompaniets outdoor-koncept. Syftet med konceptet är bland annat att via evenemang marknadsföra och berätta om den självklara besöksanledning som Örebroregionens vackra natur utgör.

– Örebroregionen har många fantastiska naturupplevelser att erbjuda outdoorintresserade personer. Vi på Örebrokompaniet vill lyfta fram dessa på ett nytt och spännande sätt, säger Madeleine Eriksson som är projektledare.

Restaurangkonceptet har fått namnet Gastro Natur och är ett samarbete mellan Örebrokompaniet och Katrinelund med krögaren Roger Hjälm i spetsen. Restaurangerna är, som namnet antyder, en gastronomisk naturupplevelse.

– Det ska bli otroligt roligt att erbjuda besökarna denna unika upplevelse. För på vilket bättre sätt finns det att uppleva naturen på, än med riktigt god mat och dryck?, säger Roger Hjälm.

Restaurangerna kommer vara på olika platser och ha olika karaktär och kretsa kring varsitt tema; skog, sjö och berg. De finns bara till under en kväll och har ett begränsat antal platser, cirka 15-20 personer. Efter middagen packas restaurangerna ihop och platsen lämnas åter till naturens egen förvaltning.

Under festivalen Askersund Outdoor 25-27 maj, kommer Roger Hjälm att finnas på plats för att ge besökarna ett litet smakprov av det spännande konceptet.

,