Örebro har fått ett eget “Studenternas” – fotbollsplan godkänd för division 3

Örebro universitet har fått en fotbollsplan godkänd för matcher i division 3. Den blir hemmaplan för damlaget och herrlaget i föreningen Scandinavian football club i Örebro. Det är gräsmattan som omringas av löparbanorna vid Idrottshuset på campus som rustas upp.

– Jag är tacksam för att universitetet vill ha vår hemmaplan på campus. Det är i särklass den bästa händelsen för oss vid sidan om att vi gick upp i division 3, säger herrlagsspelaren Momin Ahmed som läser fristående kurser inom juridik.

Felicia Nässelblad som spelar i damlaget håller med Momin. Damlaget vann division 4 2015 och har spelat i division 3 sedan dess.

– Damlaget består av 99 procent studenter. Vi är ett studentlag för studenter, säger Felicia som studerar på civilekonomprogrammet.

– Det är väldigt roligt att vår klubb blir universitetets ansikte utåt, tillägger ordförande i herrlaget Patrick Walker som har varit elittränare för bland ÖSK 2005 – 2007.

Herrlaget består av både studenter och lokala spelare. Flera av lagmedlemmarna är alumner som har valt att stanna kvar i Örebro efter sina studier.

– Vi har spelare från alla områden i staden. Vi märker att studenterna i vårt lag inspirerar andra spelare till högre studier, säger Patrick.