Hyllas för att de lockat möten till Örebro – 8 000 besökare spenderade 43 miljoner

De ordnade möten till Örebro med sammanlagt nära 8000 deltagare från när och fjärran. På onsdag, 30 maj, får 31 mötesambassadörer diplom av landshövdingen för att de marknadsfört Örebro och bidragit till nya intäkter för det lokala näringslivet.

Det är Örebro Convention Bureau (en del av kommunägda Örebrokompaniet) som nu för andra året i rad vill tacka dem som ordnat hit större konferenser och möten under förra året. Örebrokompaniet kallar dem mötesambassadörer, de är representanter för olika verksamheter i länet, såväl offentliga som privata företag.

Personerna har ordnat möten med sammanlagt nära 8 000 deltagare enligt Örebro Convention Bureau så motsvarar det intäkter till butiker, restauranger, hotell m.fl. på 43 miljoner kronor. Den summan är alltså bara för de möten som de 31 som nu prisas ordnat till Örebro.

– Örebro har efter istiden och genom alla århundranden varit en naturlig mötesplats i Norden. Men nu är det mer välorganiserat och med professionell uppföljning. Mötesverksamheten är som en storindustri, säger landshövding Maria Larsson. Den bidrar till tillväxt och välfärd. Det är en bra tradition att ära dem som fått ännu mer folk att mötas här-

– De här kongresserna roterar mellan olika städer och länder och det är inte en slump att de hamnar i Örebro utan resultatet av mycket jobb. Örebro Convention Bureau är en resurs i det arbetet men utan de lokala värdarna skulle vi inte ha lyckats få hit mötena, deras engagemang är avgörande, säger Pernilla Körberg som är chef på Örebro Convention Bureau.

Det är en stor bredd på de möten som ambassadörerna lockat till Örebro. För att nämna några:

  • Anders Korsvall på IT-företaget Sitevision (2 dagar 500 deltagare),
  • Murad Artin, Örebro kommun för Jämställdhetsdagarna (2 dagar 960 deltagare),
  • Ola Eklöf Örebro kommun för Avfall Sveriges årsmöte (3 dagar 550 deltagare),
  • Anna Isaksson och Irene Larsson på Region Örebro län för Onkologidagarna (5 dagar 305 deltagare).

 

, ,