ÖSK Ungdom och RadioAddict släpper VM-låten #SWEgoals – lyssna på den här

Knappt två veckor innan fotbolls-VM, fredagen den 1 juni, släpper musikbolaget RadioAddict i Örebro fotbollslåten #SWEgoals, där fotbollsälskande barn och ungdomar står i centrum.

– Det kändes naturligt. Det är hos dem som allt börjar, det är där laganda och fotbollsglädje byggs från grunden, säger Erik Pettersson.

Musikbolaget RadioAddict startades för tre år sedan av Erik Pettersson. De ger bland annat ut Örebroartisten Maja Amcoff med framgångar som ”Alltid Som Du Vill” och ”Dopamin” som i dagsläget har över tre miljoner streams på Spotify.

När fotbolls-VM började närma sig var det svårt att motstå frestelsen att skriva en VM-låt, säger Erik Pettersson:

– Jag ville ha den full av pepp, energi, fotbollsglädje och barn och ungdomar. För utan barn- och ungdomsfotbollen, inget Fotbolls-VM. Så är det bara. Det är hos de unga som allt börjar. ”Hatarna kan säga vad de vill, men vi ska aldrig, aldrig sitta still” sjunger FEjM med ÖSK Ungdom i låten.

– Precis. Man ska inte lyssna på negativa kommentarer. Det är laganda och rätt attityd som gäller och tillsammans är allt möjligt. Både på Ekängens IP i Örebro och på Nizjnij Novgorod-stadion i Ryssland. RadioAddict bad ÖSK Ungdom kolla om några fotbollsspelare ville vara med på inspelningen och söndagen den 20 maj stegade drygt 30 barn och unga in i studion.

– De gjorde ett helt fantastiskt jobb, sjöng och dansade med otrolig energi, säger Erik Pettersson. ÖSK Ungdoms Sara Larsson Ullbrand är också glad över samarbetet:

– Låten och videon sätter lagandan och ungdomarna i centrum och det är ju det ÖSK Ungdom står för varje dag, året om. Ett konkret exempel är Tillsammans Cup som vi arrangerar 6 juni, då vi bjuder in både nyanlända och ungdomar som redan finns i vår verksamhet, för att sedan låta dem spela i mixade lag. Fokus den här dagen handlar om fair play och nya möten. Det är ett bra sätt att fira Sverige och nationaldagen på, tycker vi.

Lyssna här på låten:

,