Nu är det klart vilka 32 kockar som går vidare till kvalificeringstävlingen i Årets Kock 2018 – SM i professionell matlagning. En av dem är Anders Johnsson på Rejmes restaurang i Örebro.
– Det känns ju såklart jäkligt kul och en ära att få tävla med alla dom här sylvassa kockarna. En kul utmaning framförallt för min egen utveckling, gillar utmaningar. Det kommer bli lite träning men inte överdrivet. Jag känner mej trygg med rätten jag tävlar med, säger Anders.
(Gösrygg bakad i brynt smör med kryddigt kålnystan, koriandertomat, granskott och blomkålskräm.)
I startfältet finns även en tidigare vinnare, ett äkta par, sex tidigare finalister, en från Sveriges första 3-stjärniga krog, sonen till vinnaren 1990, en tidigare medlem i juniorkocklandslaget, en commis från Bocuse d’Or och två från en helt nyöppnad restaurang. Kvalet går av stapeln i Stockholm den 19-20 juni.
Årets Kock är SM i professionell matlagning och Sveriges mest prestigefulla matlagningstävling. Samtliga inskickade tävlingsbidrag till Årets Kock 2018 har bedömts helt anonymt av en jury. Från kvalificeringstävlingen går 8 kockar vidare till final i Stockholm den 28-29 september 2018.
(Bilden på Anders är från ett tidigare tillfälle. Då arbetade han på Katrinelund.)
Klara för kvalificeringstävlingen i Årets Kock 2018. Välkomna att ringa för intervju.
- Albin Edberg, Restaurang UNN, Stockholm.
- Anders Johnsson, Rejmes restaurang, Örebro.
- Andreas Johansson, Bar Nombre och Le Nom, Stockholm.
- Björn Glans, Grand Hôtel, Lund.
- Danny Falkeman, Restaurang Etoile, Stockholm.
- David Bygdeståhl, Svartengrens, Stockholm.
- David Lundqvist, Grand Hôtel Saltsjöbaden, Saltsjöbaden.
- Jesper Bogren, Kungsportshuset matbar/The concept, Göteborg.
- Jim Florin, Toftaholm Herrgård, Toftaholm.
- Joachim Johansson, Hotell Liseberg Heden, Göteborg.
- Johan Ståhl, Hotel At Six, Stockholm.
- Jonas Lagerström, Restaurang Etoile, Stockholm.
- Jonas Alvin, Stångs magasin, Linköping.
- Jonas Karlsson, Lilla Bjers Gårdskrog, Visby.
- Jonathan Kasche, Ulriksdals Värdshus, Solna.
- Knutur Kristjansson, Köket Falkenberg, Falkenberg.
- Lars Niklasson, Lilla Ego, Stockholm.
- Ludwig Tjörnemo, Operakällaren, Stockholm.
- Luqaz Ottosson, Restaurang ROT, Norrlanda.
- Magnus Persson, Stureplansgruppen, Stockholm.
- Magnus Santesson, Stadshuskällaren, Stockholm.
- Marcus Jansson, Knut Bar, Stockholm.
- Marie Skogström, Mat & Vin Slottsparken, Malmö.
- Martin Moses, SK Mat & Människor, Göteborg.
- Mats-Peter Kristiansen, Spira Food, Göteborg.
- Morgan Fredriksson, Sigtunastiftelsen, Sigtuna.
- Niklas Pallgren, Kämpasten, Sigtuna.
- Peter J Skogström, Mat och Vin Slottsparken, Malmö.
- Petter Johansson, Restaurant Frantzén, Stockholm.
- Sanny Lind, Krubb, Stockholm.
- Sebastian Lopez, Nosh and Chow, Stockholm.
- Sonny Tapper, Ichi, Stockholm.