Här är Länsteaterns program för säsongen 2018-2019 – “allvar, humor och poesi”

Örebro Länsteaters abonnemangsföreställningar för 2018/2019 ger allvar, humor och poesi i en härlig blandning, skriver de i ett pressmeddelande.  “I Örebro Länsteaters nya abonnemangsserie för säsongen presenterar vi: Glasäpplen, Lögn i helvete och 100 Sånger”, tillägger teatern.

– Det är med stor stolthet vi presenterar en repertoar med nya pjäser specialskrivna för vår teater av såväl den tyske dramatikern Roland Schimmelpfennig som av Anders Duus. Vi ser fram emot ett intressant spelår som vi hoppas väcker nyfikenhet även över länsgränsen, säger Petra Weckström, VD och Michael Cocke, konstnärlig ledare.

– Teater är ett sätt att spegla omvärlden och det som sker i samhället. En gemensam nämnare för nästa säsongs föreställningar är hur vi påverkar alla de vi möter i vardagen; de som står en närmast, grannarna i området där vi bor och alla de främlingar vi möter i vardagen. Vi vill skildra detta med en blandning av både allvar och mycket humor, berättar Mickael Cocke, konstnärlig ledare på Örebro Länsteater.

Kort information om föreställningarna:

Glasäpplen är en pjäs om vår blick på det avvikande och vad vi lämnar i arv till våra barn. Men också om äppelpaj, helveteslego och längtan efter att livet ska vara mer än det här. Dramatikern Anders Duus följer upp ”Det som är vårt” med en pjäs som bjuder på samma sorts blandning av vardag, vemod och skruvad humor. Världspremiär 22 september 2018.

Lögn i helvete av Anthony Nielson. När poliserna Gobbel och Blunt ska lämna ett storgebud på självaste julafton är det upplagt för problem. För hur berättar man för ett stackars äldre par att deras enda dotter är död? Snart är de intrasslade i en väv av lögner och halsbrytande förvecklingar. En rolig fars med både svärta och bett. Världspremiär 8 december 2018.

100 sånger. Roland Schimmelpfennig är en av samtidens största, och hans dramatik spelas över hela världen. Vi är oerhört stolta över att få presentera en pjäs han skrivit speciellt för Örebro Länsteater. Med värme, poesi och skärpa berättar 100 sånger om livet, om allt som blev och inte blev och allt som hade kunnat bli. Världspremiär 23 mars 2019

– I augusti släpps säsongsbroschyren för 2018/2019 och då presenterar vi hela vårt erbjudande från Örebro Länsteater, inklusive de föreställningar som vänder sig till barn- och unga, Klubb Bubbla och annat som händer på teatern kommande säsong, säger Katarina Tolgfors, kommunikationsansvarig.