I juni blir det cirkusträning i Brunnsparken

I sommar blir det cirkusträning med Cirkör i Brunnsparken. I över 20 år har Folkets Hus och Parker och Cirkus Cirkör samarbetat och erbjudit cirkuskurser på sommaren runt om i Sverige.

Under juni och juli blir det cirkusträning på tolv orter i Sverige. Bland annat den 25-29 juni i Brunnsparken.

– Folkets Hus och Parker och Cirkus Cirkör turnerar för tjugoandra sommaren i rad med workshops för unga. Kurserna är omtyckta och efterfrågade, vi är glada att vara en del i att sprida nycirkusen till barn och unga runt om i hela landet, säger Calle Nathanson, vd Folkets Hus och Parker.

Under en vecka får barnen prova-på nycirkus och cirkusinspirerad parkour. I cirkusträningen får deltagarna prova på olika cirkuskonster som till exempel jonglering, akrobatik, lindans och luftakrobatik. I den cirkusinspirerade parkouren får deltagarna lära sig akrobatik och att ta sig fram på alla möjliga och omöjliga sätt. Nycirkus från sju år och Parkour från tio år.