Spektakulära bossaboll har premiär på Örebro City Sport Festival

Bossaboll. Den är en blandning av volleyboll, fotboll och gymnastik som spelas på en uppblåsbar spelplan och med voltande spelare som gör upp om poängen. Bossaboll har premiär på Örebro City Sport Festival.

Nu är de sista pusselbitarna på plats. Spektakulära sporten bossaboll tar stor plats på Örebro City Sport Festival den 16-19 augusti i sommar. Örebrokompaniet, som arrangerar festivalen, har tidigare lanserat att en av Sveriges största hinderbanor #Megatrack, som på vissa ställen är sju meter hög och kommer att byggas upp i centrala Örebro.

– Bossaboll kommer att bli något alldeles extra för alla nyfikna besökare. Med tanke på hur planen är utformad och hur extremt skickliga spelarna är kommer det bli en naturlig samlingspunkt. Vi är glada över att Örebro blir först i Skandinavien att lansera den här häftiga sportupplevelsen, säger Rebecca Larserö, projektledare på Örebrokompaniet, som arrangerar festivalen och som marknadsför Örebro.

Exakt var planen kommer att placeras i Örebro city är en så länge inte spikat. Men räkna med att den uppblåsbara, gigantiska studsmattan med nät kommer att bli en av sommarens mest fotade aktiviteter i Örebro. Bossaboll är en blandning av volleyboll, fotboll och gymnastik och kommer i ett första läge att demonstreras av ett proffsteam som kommer till Örebro. Därefter öppnar banan för allmänheten, som får chansen att sätta sina bästa slag/sparkar likt proffsen.

,