Maria Östby nominerad till Årets eldsjäl

Maria Östby, verksamhetsutvecklare på Studieförbundet Vuxenskolan Örebro län har blivit nominerad i kategorin Årets eldsjäl i Visa vägen-priset som delas ut av Samhall.

– Det känns roligt och smickrande att nomineras till en så fin utmärkelse för andra gången. Jag är både chockad, väldigt glad och nyfiken på vem det är som har nominerat mig, säger Maria.

Maria var tidigare projektledare för SV Örebro läns projekt SV Kulturcollege som pågick 2013–2016, med finansiering från Arvsfonden. I nomineringen lyfts Marias arbete med projektet och hennes stora drivkraft för att personer med intellektuell funktions-nedsättning ska ha lika rätt till vidare studier efter gymnasiet.

– Vi tror på det livslånga lärandet och det borde vara självklart att alla människor erbjuds möjlighet att studera efter gymnasiet. Att utbilda sig ger både personlig utveckling och ökar chanserna till arbete. Trots att projektet är avslutat jobbar vi fortfarande för en förändring. Vi bevakar pågående utredningar och strävar efter att starta en ny omgång av SV Kulturcollege, berättar Maria.