Morgontidigt nationaldagsfirande vid slottet – tal av landshövding Maria Larsson

 

Länsstyrelsen hälsar välkommen att fira den svenska nationaldagen vid Örebro slott onsdag den 6 juni. Det blir traditionsenligt firande med högtidstal av landshövding Maria Larsson och underhållning med Hemvärnets Musikkår Guldsmedshyttan.

“Nationaldagsfirandet vid Örebro slott passar den som är morgonpigg!
Med morgonfåglarnas ackompanjemang och Örebro slott som fond startar vi
redan klockan 7.45 och avslutar runt 8.30. Efteråt bjuds det på kaffe i slottsparken. Då finns även Länsstyrelsen på plats och kan svara på frågor om krisberedskap.I samband med nationaldagsfirandet delar landshövdingen ut fanor från Stiftelsen Sveriges Nationaldag. I år tilldelas fanor till Bredsjö Folkets Hus och Park, Fredsbaskrarna Örebro, Norra Vätterbygdens Folkdansgille, Sköllersta Hembygdsförening samt Örebro-Västra Rotaryklubb”.Programmet

  • Högtidstal av landshövding Maria Larsson.
  • Försångare från Örebro Kulturskola.
  • Underhållning med Hemvärnets Musikkår Guldsmedshyttan.
  • Tilldelning av fanor från Stiftelsen Sveriges Nationaldag.

Nationaldagsfirandet vid Örebro slott arrangeras av Länsstyrelsen i Örebro län och Försvarsmakten. Nationaldagsfirandet teckentolkas.

,