Almby IK och Karlslund IF får stöd av McDonalds – Skidlyftet förverkligar planer

Svenska skidförbundet och McDonald’s delar ut bidrag till tre klubbar i Örebro län – Almby IK, Kumla Skidförening och Karlsund IF SF – genom initiativet Skidlyftet och får därmed bidrag till sin verksamhet. Genom Skidlyftet får de möjlighet att förverkliga sina planer om verksamhetsförbättringar och kan på så sätt öka möjligheten för att fler barn och ungdomar kan upptäcka och ta del av skidsporten.

Skidlyftet är det gemensamma initiativet mellan McDonald’s, Svenska Skidförbundet och skidlandslagen i längd och alpint som sätter skidklubbarna i fokus och stöttar utvecklingen av barn- och ungdomsverksamheten. Genom Skidlyftet har föreningar kunnat ansöka om bidrag till satsningar som ökar möjligheten för fler barn och ungdomar att upptäcka skidåkning.

– Vi är stolta över att kunna dela ut bidrag till så många klubbar som arbetar med att få barn och ungdomar att testa på och utvecklas inom skidsporten. Samarbetet med McDonald’s gör verkligen skillnad och det känns väldigt kul att det är så många projekt och klubbar som satsar på skididrotten. Det finns många framtida barn och unga som likt Charlotte Kalla, Frida Hansdotter och André Myhrer nu får chansen att förverkliga sina drömmar, säger Johan Sares, längdchef och Tommy Eliasson Winter, alpin chef på Svenska Skidförbundet.

Det här var det fjärde året i rad som Svenska Skidförbundet och McDonald’s genomförde den gemensamma satsningen Skidlyftet. Pengar har samlats in under perioden 28 december till 31 januari då McDonald’s skänkte 1 krona per varje såld skidåkarmeny till Skidlyftet. Totalt har 662 000 kronor samlats in som nu ska delas ut och i år ansökte totalt hela 134 skidklubbar i Sverige om bidrag.