McDonalds i samarbete med Activa – Jimmie en av dem som fått chansen

– När vi på McDonald’s i Örebro anställer nya medarbetare söker vi personer med rätt kompetens och rätt inställning. I Örebro arbetar restaurangerna med ett flertal organisationer och föreningar för att hitta rätt personer till rätt jobb och för att hjälpa unga in på arbetsmarknaden, säger ägaren Magnus Pojen.

Samarbetet med Activa har pågått sedan 1994 då första medarbetaren anställdes genom samarbetet och sedan dess har ytterligare 20 personer fått jobb på McDonald’s.

– En av dem är Jimmie, som för mindre än ett år sedan påbörjade en tremånaders praktik på McDonald’s Västhaga i Örebro där han fick möjlighet att prova på arbetet i restaurangmiljö. Han är idag heltidsanställd på restaurangen och har gått från att undvika social kontakt och vara väldigt stresskänslig till att vara ute i restaurangen, möta gäster och servera mat. Nyligen blev han också utsedd till månadens medarbetare.

– Att medarbetare får möjlighet att utvecklas och växa, oavsett vilken tidigare erfarenhet eller bakgrund de har, är något som vi arbetar aktivt med och också något som präglar McDonald’s hela kultur. Att alla ska trivas, ha möjlighet att utvecklas och respektera sina medarbetare är en viktig del i det arbetsmiljöarbete som restaurangen jobbar med.

“För McDonald’s är det viktigt att vara en arbetsgivare som gör skillnad och att engagerar sig för att ta ett ansvar inom social hållbarhet – både på lokal och på global nivå”, uppger företaget.