Dags igen för Tåg i Bergslagens sommarkort – obegränsade resor under tre dagar

För andra året i rad lanserar Tåg i Bergslagen sitt sommarkort. Därmed kan tågresenärerna under tre sammanhängande dagar obegränsat resa runt och utforska Bergslagen.

– Många upplever tåget som ett mer komfortabelt resealternativ än bilen eller flyget, och som ger tid till att umgås med familj och vänner. Med sommarkortet blir det samtidigt enklare att semestra på nära håll, oavsett om du reser ensam eller i sällskap med andra, säger Martin Drakenberg, affärschef vid SJ.

Sommarkortet kommer i tre olika varianter och ger resenärerna möjlighet att via Tåg i Bergslagen resa runt under tre sammanhängande dagar, antingen på egen hand eller tillsammans med övriga delar av familjen. Reseperioden sträcker sig mellan den 18 juni och den 19 augusti, vilket ger resenärerna goda möjligheter att utforska Bergslagens både mer och mindre kända platser.

– Tågresan blir en del av sommaräventyret bland Bergslagens guldkorn, säger Martin Drakenberg.

Allt fler resenärer väljer tåget som färdmedel, och under fjolåret slog SJ nytt rekord med över 30 miljoner resenärer. Under våren mellan perioden april och maj såg SJ en resandeökning med två procent (räknat i personkilometer), jämfört mot samma period i fjol.

Utöver Tåg i Bergslagen går det även att resa med sommarkortet via läns- och lokalbussar inom Dalarnas, Västmanlands och Örebro län.

,