Skateboard som integration – Skate Nation från Fryshuset till Örebro

I helgen kommer integrationsprojektet Skate Nation till Örebro och Skateparken.
Skate Nation startades på Fryshuset i Stockholm 2016 och projektet jobbar med nyanlända och skateboarden som medel för integration. Skate Nation besöker Örebro för att testa beryktade Örebro Skatepark och ta del av den lokala skatescenen. Föreningen Örebro Skateboard kommer att stå som värdar.

– Jättekul att det kommer folk från Stockholm för att skejta i Örebro Skatepark, med tanke på att det finns minst 20 skateparker i betong i stockholmsregionen. Skate Nation är ett grymt bra projekt och vi från föreningen kommer att följa med under helgen för att kunna dra lärdomar till egna framtida integrationsprojekt, säger Daniel Nätterdal fföreståndare för Örebro Skateboard

,