God Prognos för kommande utställning på konsthallen

Lördagen den 16 juni öppnar Örebro konsthall utställningen Prognos av konstnärsduon Bigert & Bergström. Utställningen pågår till och med söndagen den 2 september.

I årets sommarutställning på Örebro konsthall visas Prognos av Bigert & Bergström, en konstnärsduo bestående av Mats Bigert och Lars Bergström. De träffades 1986 på Konstakademien i Stockholm och har under trettio års tid skapat en mängd olika konstprojekt tillsammans, storskaliga installationer, offentliga verk och filmer. Med en konceptuell udd och intelligent humor placeras deras verk oftast i skärningspunkten där människa, natur och teknologi möts.

Bigert och Bergström undersöker genom sin konst vetenskapliga och sociala frågeställningar som diskuteras i samtiden. De arbetar ofta med verk som uppmanar till interaktion, konst som låter betraktaren vara en del av konstverket. Ett tema som följer med i utställningen Prognos och som kommer uppmana folket att kommunicera med konsten, men även fundera och reflektera över människans beteende och de konsekvenser som följer våra handlingar. Örebro konsthall kommer bl.a. få en ny utstyrsel i form av solpaneler och en vindmaskin. Under utställningen kommer även en ambulans köra runt i staden och uppmana folk att lyssna och reagera. Ett interaktivt verk där resultat kommer att färdigställas och framföras på konsthallen mot utställningens slut.

Bigert & Bergström har haft separatutställningar på bland annat Moderna muséet, Uppsala konstmuseum, Artipelag och Dunkers kulturhus. De har också ställt ut separat i t.ex. Tyskland, USA, Spanien, Australien, Frankrike, Rumänien och Italien och de har deltagit i samlingsutställningar på många platser jorden runt. De har också gjort många offentliga gestaltningar.